lördag 19 januari 2013

Street cred

Jag gillar inte att ta ut saker i förskott, men med största sannolikhet verkar jag ha boende klart för en överskådlig framtid, vilket såklart känns fantastiskt.
Men nog dravel, det intressanta är VAR denna lägenhet finns.


Som svensk eller småstadsbo så finns det generellt några trygghetsfaktorer som spelar in i val av boende, som att man t.ex. kanske inte vill bo i området som råkar representera en tredjedel av de våldsbrott som begås i staden. I San Franciscos fall heter detta område Tenderloin.

Som i många större städer behöver dock inte buset ockupera hela stadsdelar. Det kan handla om korsningar, smågator, eller t.o.m. byggnader som är överrepresenterade i brottstatistiken, vilket blir tydligt då vår Post St. verkar vara något av ett ingenmansland mellan det fruktansvärda Tenderloin, och det övre medelklassiga Nob Hill.
Viktigt när andra ska bedöma vad du är för typ av människa i San Francisco är det område du bor i, vilket kan vara förståeligt med tanke på de varierade karaktärsdrag var och en av stadsdelarna besitter. Se nedan.

Nu råkar det vara som så att vår lya befinner sig EXAKT emellan de så VÄLDIGT definierande stadsdelarna, och efter noggrann efterforskning kan vi nu konstatera att:
Tenderloin + Nob Hill = Tendernob!
Makes perfect sense, no?
Vi kan nu alltså med självbilden i behåll fortsätta smutta på vårt Kaliforniska pretto-vin med gangstarap på ignorant ljudvolym i bakgrunden. Puh!!...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar